ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014

Καινοτόμες Δράσεις έτους 2013-2014

school life

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

“S-[COOL]-life”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής

Διευθύντρια: Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου

Υπεύθυνη του προγράμματος: Χαρά Δράμπαλου (ΠΕ1702)

Το πρόγραμμα αυτό αντλεί το περιεχόμενό του από την καθημερινή ζωή των παιδιών στο σχολείο, από το χώρο μέσα στον οποίο ζουν και δρουν, από τις καθημερινές τους ενέργειες και ανησυχίες αξιοποιώντας την καλλιτεχνική τους έκφραση. Η δράση χωρίζεται σε τρεις τομείς Μουσική, Χορός και Βίντεο/Φωτογραφία. Σε κάθε δράση έγιναν 6 δίωρες συναντήσεις  στο χώρο του σχολείου μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, οι οποίες  ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Το υλικό που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης αποτέλεσε το περιεχόμενο μιας συνολικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 6/4/2014. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 10 Γυμνάσια του νομού Αττικής.

Στον τομέα του Βίντεο-Φωτογραφίας αξιοποιήθηκε η δημιουργικότητα των παιδιών αλλά καi οι δεξιότητες όσων μαθητών είχαν κλίση στη φωτογραφία και στη δημιουργία βίντεο. Οι μαθητές αποτύπωσαν θέματα από την καθημερινότητα του Σχολείου αλλά και από το γενικότερο περιβάλλον τους. Δημιουργήθηκε ένα Βίντεο με πρωταγωνιστές μαθητές του σχολείου μας . Ακόμη συγκεντρώθηκαν στιγμιότυπα από τους χώρους και τις δράσεις του σχολείου καθώς και μικρές συνεντεύξεις στη συνέχεια το υλικό επεξεργάστηκε από τους μαθητές, σ΄αυτό βοήθησε η λέκτορας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Βίκη Μπέτσου (συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής στο τομέας βίντεο-φωτογραφίας)  και παρουσιάστηκε σε προβολή κατά τη διάρκεια της τελικής συναυλίας.

Tο τελικό αποτέλεσμα ήταν δύο παραστάσεις. Κάθε παράσταση φιλοξένησε τη δουλειά πέντε διαφορετικών σχολείων. Πιο αναλυτικά, στην πρώτη (11.30πμ) παρουσιάστηκε η δράση του 4ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου (βίντεο/φωτογραφία), του 6ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου (χορός), του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα (μουσική-χορός-βίντεο/φωτογραφία), του Μουσικού Σχολείου Αλίμου (μουσική) και του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (μουσική-χορός-βίντεο/φωτογραφία). Ενώ στη δεύτερη (3μμ), του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (μουσική-χορός-βίντεο/φωτογραφία), του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου (βίντεο), του 26ου Γυμνάσιο Αθηνών (χορός), του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας (μουσική-χορός-βίντεο/φωτογραφία) και του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (μουσική).
Links:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *