Απουσίες και αλλαγές στη σχολική ζωή

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αλλάζουν κάποια πράγματα στη σχολική καθημερινότητα. Πολύ συνοπτικά υπάρχουν αλλαγές:

  • στην ΑΡΓΙΑ των τριών Ιεραρχών
  • στις ΑΠΟΥΣΙΕΣ
  • στους χαρακτηρισμούς της ΔΙΑΓΩΓΗΣ και
  • εισάγεται ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Συγκεκριμένα η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου αποτελεί εφεξής σχολική αργία. Την παραμονή και με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αφιερώνεται ένα δίωρο από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

 

Οι απουσίες παύουν να διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών τους δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114). Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες και τότε ο μαθητής είναι υποχρεωμένος να επαναλάβει τη φοίτηση στην ίδια τάξη.

Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή που απουσίασε από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που έχει δηλώσει στο σχολείο κατά την εγγραφή του μαθητή σε αυτό.

Σε περίπτωση που μαθητής έχει απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή πραγματοποιήσει τριάντα (30) συνολικά απουσίες, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή (με Email, SMS ή  με επιστολή), πληροφορείται τον λόγο των απουσιών και ενημερώνει τον Διευθυντή του σχολείου.

 

Η διαγωγή κάθε μαθητή χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική», «καλή» ή «μεμπτή» ανάλογα με την τήρηση των κανόνων της σχολικής ζωής ή την παρέκκλιση από αυτούς.

Κάτι καινούργιο που εισάγεται στη σχολική καθημερινότητα είναι ο Έπαινος Προσωπικής Βελτίωσης. Απονέμεται μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων στους μαθητές που έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση στην επίδοσή τους.

Όλες οι λεπτομέρειες της νέας υπουργικής απόφασης υπάρχουν εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *