ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Invitation part 1

cast

Η υπόθεση του έργου:

Ο Θύμιος είναι ο χειρότερος μαθητής της τάξης. Μια μέρα, ενώ παίζει ποδόσφαιρο, του έρχεται η μπάλα στο κεφάλι και πέφτει λιπόθυμος. Από εκείνη τη στιγμή μεταμορφώνεται σε διάνοια. Έτσι γίνεται διάσημος και η ζωή του αλλάζει?

brain 

Το στήσιμο μιας θεατρικής παράστασης από ομάδα παιδιών είναι αρκετά επίπονη, αλλά μοναδική εμπειρία, τόσο για τον επιβλέποντα όσο και για τα παιδιά.

Το θέατρο είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι κι όλοι (;) γνωρίζουν ότι η σχολική ρουτίνα δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παιχνίδι και παρέχει ελάχιστες ευκαιρίες για να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία τους, τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και τη δημιουργικότητα τους (κάποιοι θα συμφωνήσουν ότι τα στραγγαλίζει όλα αυτά..) Η θεατρική παράσταση δεν χαρίζει μόνο απόλαυση στα παιδιά, αλλά συγχρόνως τα βοηθάει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν δυσκολίες που τα απασχολούν και τα βασανίζουν, όπως η υπερβολική συστολή, το έλλειμμα αυτοπεποίθησης και η κάθε μορφής διαφορετικότητα.

Μέσα από τη διαδικασία της πρόβας, μέχρι την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, το παιδί μαθαίνει και κατακτά πράγματα, που με κανένα άλλο μέσο δεν θα κατάφερνε να κατακτήσει: το σωματικό έλεγχο, την αυτοπειθαρχία, τη συνέπεια, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής του από ένα κοινό. Ωστόσο, μεγαλώνοντας θα χαραχτούν βαθιά στην ψυχή του για πάντα,  οι αξέχαστες στιγμές γέλιου και οι πιο γλυκές αναμνήσεις από τα σχολικά του χρόνια, παράλληλα με τις αξίες της φιλίας, της ομαδικότητας , της άμιλλας .

Φτάσαμε στο τέλος. Το ταξίδι μας είχε χαρές και δύσκολες στιγμές, αλλά τα καταφέραμε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της παράστασης, εμείς περάσαμε καλά.

Όπως λέει κι ο ποιητής : το ταξίδι, η πορεία έχει την αξία και όχι το τέρμα.

Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια του σχολείου να είναι η απαρχή μιας παράδοσης στα καλλιτεχνικά πράγματα και κυρίως μια ευκαιρία να δώσει στα παιδιά για τα χρόνια που ακολουθούν,  φτερά της φαντασίας και του ονείρου

Παλιούρας Αν.

 

 

?..Εξυπνάδα θα πει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να τα διορθώνεις!

 

?.Εξυπνάδα θα πει να μην έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και να ακούς τις συμβουλές των άλλων!

 

?Εξυπνάδα θα πει να μην παρατάς ποτέ τους φίλους σου. Ούτε να τους γυρίζεις την πλάτη ακόμα κι αν γίνεις διάσημος. Γιατί είναι σίγουρο ότι τους φίλους κάποτε θα τους χρειαστείς!

 

 duffie dack